U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

BBQ-trio van rösti

45 min bereidingstijd
BBQ of oven: 10 of 15-20 minuten

Wat heb ik nodig:

personen
  • 12 Aviko Rösti Rondjes Naturel

 

Met gegrilde tomaat, mozzarella en basilicumdressing

  • 1 tomaat
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 2 takjes basilicum
  • ¼ teentje knoflook
  • ½ schoongeboende citroen
  • 4 el olijfolie extra vierge

 

Met gegrilde aubergine, camembert en tijmhoning

  • ¼ smalle aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 2 tl vloeibare honing
  • 75 g camembert

 

Met rucola, serranoham en paprika-gembersalsa

  • ½ rode paprika
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes platte peterselie of koriander
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 4 plakjes serranoham
  • 1 kleine handvol rucola

Bereiding:

  • Snijd de tomaat en de mozzarella in plakjes. Hak de basilicumblaadjes fijn. Rasp of pers de knoflook. Rasp de gele schil van de citroen.
  • Meng 3 eetlepels olijfolie met de basilicum, knoflook, citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de plakjes tomaat met 1 eetlepel olijfolie. Gril de tomaat 1 minuut per kant op de hete barbecue of in een grillpan.
  • Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk ze aan beide kanten met de olijfolie. Gril de aubergine 1 minuut per kant op de hete barbecue of in een grillpan.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en roer door de honing. Snijd de camembert in plakjes.
  • Snijd de paprika in reepjes en schep ze om met de olijfolie. Gril de paprikareepjes 1-2 minuten per kant op de hete barbecue of in een grillpan.
  • Snijd de gegrilde paprika in piepkleine blokjes. Hak ook de peterselie of koriander heel fijn. Meng de paprika met de peterselie of koriander en de geraspte gember. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  • Gril de röstirondjes op de hete barbecue in 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Of bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer.
  • Leg de röstirondjes op een schaal. Beleg 4 röstirondjes met de gegrilde tomaat en de mozzarella. Lepel er de basilicumdressing over en garneer eventueel nog met verse basilicumblaadjes.
  • Beleg 4 röstirondjes met de gegrilde aubergine en de camembert. Druppel de tijmhoning erover.
  • Beleg de laatste 4 röstirondjes met de rucola en de serranoham. Schep er de paprika-gembersalsa op.
  • Ook het voorgerecht komt van de barbecue! Geen barbecueweer? Gebruik een geribbelde grillpan en bereid de röstirondjes in de oven of airfryer.
  • Tip: Liever met vis? Vervang de serranoham door gerookte zalm of roze garnalen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 600 kcal
  • 44 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 17 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen